Vijf redenen voor het leasen van een elektrische bedrijfswagen

Hoewel de markt van elektrische bedrijfswagens nog niet zo groot is als die van elektrische personenauto’s, groeit de vraag naar elektrische bedrijfswagens flink. Waar veel bedrijven al een elektrische auto leasen, overwegen steeds meer bedrijven met bedrijfswagens in het wagenpark om ook over te stappen op elektrische bedrijfswagens. Hier zijn verschillende redenen voor. Wij geven vijf redenen voor het leasen van een elektrische bedrijfswagen.

De voordelen van een elektrische bedrijfswagen

Het leasen van een elektrische bedrijfswagen brengt tal van voordelen met zich mee. Hieronder vijf voordelen uitgelicht:

Verbeterde prestaties

Sinds de komst van elektrische bedrijfswagens zijn ze in rap tempo doorontwikkeld. Waar de eerste elektrische bedrijfswagens niet veel verder kwamen dan 100 kilometer, hebben de meeste bedrijfswagens tegenwoordig een actieradius van meer dan 300 kilometer. Ook het laadvermogen en trekgewicht is verbluffend. Tegenwoordig heb je een laadvermogen van 800 kilo of meer en kunnen de meeste bedrijfswagens voorzien worden van een trekhaak met 1000 kilo trekgewicht. De meeste bedrijfswagens zijn voorzien van een 100kW boordlader. Hiermee laad je de accu binnen 40 minuten weer op tot 80%. Doordat de prestaties sterk verbeterd zijn, zijn elektrische bedrijfswagens tegenwoordig uitermate geschikt voor verschillende bedrijfsdoeleinden.

Onderhoudskosten

Doordat er minder slijtageonderdelen in een elektrische leaseauto zitten, heeft zo’n auto veel minder vaak onderhoud nodig en zijn de kosten hiervoor lager. Waar je bij een auto op fossiele brandstof jaarlijks een oliefilter en interieurfilter moet vervangen, is dit voor een elektrische auto niet het geval. Dit bespaart een hoop tijd en geld. De besparing op onderhoudskosten is weer verrekend in de leaseprijs. Wat het weer interessant maakt om te kiezen voor elektrisch.

Brandstofbesparing

Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de brandstofprijzen momenteel extreem hoog. Helemaal nu de brandstofprijzen zo hoog staan, is het rijden van een elektrische bedrijfswagen extra voordelig. Voor het elektrisch opladen van je bedrijfswagen ben je niet meer dan €50 kwijt bij een accupakket van 75kWh. Wanneer je met een dieselauto diesel gaat tanken, ben je vandaag de dag met een literprijs van rond de €2 euro, drie keer zoveel kwijt voor een volle tank.

Zero-emissie zones

Veel grote steden maken het onmogelijk om met een bedrijfswagens op diesel naar binnen te komen. In Duitsland bestaat dit diesel werend beleid al meerdere jaren, maar ook in Nederland is dit in de grote steden het geval. Met een elektrische bedrijfswagens kan je gerust deze binnensteden nog in.

Milieu

Doe je het niet uit financieel oogpunt, doe het dan uit oogpunt voor het milieu. Een elektrische bedrijfswagen leasen verlaagt de CO2-uitstoot van je bedrijf wat goed is voor het milieu. Steeds meer bedrijven kiezen voor een milieubewuste oplossingen. De keuze voor een elektrische bedrijfswagen is dan ook echt een visitekaartje voor je bedrijf.